Panna cotta met zoete aardappel en bosvruchten
30 min bereidingstijd - Wachten 4 uur
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Breng de slagroom met de blokjes zoete aardappel, 50 gram suiker en de vanillesuiker tegen de kook en verwarm 15 minuten zachtjes. Week intussen de blaadjes gelatine in ruim koud water.
- Pureer de zoete aardappel met de staafmixer in de pan. Los van het vuur de goed uitgeknepen gelatine al roerende op in de warme room. Voeg de amandellikeur toe.
- Spoel de vormpjes om met water en laat uitlekken; droog de vormpjes niet af! Schenk het roommengsel in de vormpjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de puddinkjes dan afgedekt in de koelkast en laat in 4 uur opstijven.
- Verwarm de bosvruchten met de resterende 25 gram suiker, de tijm en 2 eetlepels water. Laat de suiker oplossen en neem het fruit van het vuur. Verwijder de takjes tijm.
- Stort de puddinkjes op 4 bordjes en schep er wat bosvruchtensaus over.
Zoete aardappel leent zich verrassend goed voor taarten en desserts. Trakteer je gasten eens op deze originele panna cotta: buonissima!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 510 kcal
- 31 g vet waarvan 18 g verzadigd
- 45 g koolhydraten
- 4 g eiwit
- 5 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen